Sıkça Sorulan Sorular

Zaman zaman doktora ve yurtdışında yüksek lisans konusunda arkadaşlarımdan, arkadaşlarımın tanıdıklarından ve hatta blogumdan beni takip eden ama tanımadığım kardeşlerimden e-postalar alıyorum. Bu e-postalara elimden geldiğince ayrıntılı cevap vermeye çalışsam da (zira ben de zamanında onlar gibi sorular soruyordum) kimi zaman aynı sorulara cevap vermek sıkıcı hale geliyor ya da yoğunluktan dolayı vakit bulamadığım için cevap vermekte zorlanıyorum.

Yapmak istediğim şu: Bu konu hakkında daha önce bana yazıp cevap alamamış arkadaşlar ya da bu yazdıklarımı görüp “aaa benim de soracaklarım vardı” diyenler aşağıya yorum olarak sorularını yazsınlar. Ben bu sorular biriktikten sonra onları topluca cevaplayayım. Bundan böyle bana sorusu olan önce buraya baksın. Soracağı soru henüz cevaplanmamış ise o da yorum olarak girsin.

Soruların cevaplarını şu sayfada yayınlamaya başlayacağım. Cevapları girmeye başlayınca bunu sizlere buradan duyuracağım.

Sizlere yardımcı olmak ve bunu hepimiz için en verimli biçimde yapmak istiyorum :)

Danışman Biyolokumunuz, Kahramanınız Düygü

  • Share/Bookmark

58 Yorum »

  1. meren said,

    Kasım 22, 2009 @ 22:52

    Daha önce sana sorularla başlarsın yavaştan diye tahmin ediyorum.

    Bu arada bir önerim var. Bu projeyi yavaş yavaş daha geniş katılımlı bir kaynak haline getirebilirsin belki. Yani sadece farklı kişilerin sordukları sorulara yanıtlar vermekle kalmaz, Türkiye’de ya da yurt dışında doktora yapan kişilerin de yanıtlarına yer verebilirsin.

    Böylece hem soru soran insanlar daha fazla deneyimden feyiz almış olurlar hem de başkalarının deneyimlerinin de insanlara ulaşması için merkezi bir platform oluşmuş olur.

    Her koşulda pek faydalı olacağa benziyor :)

  2. elifcan mehekli said,

    Kasım 23, 2009 @ 16:26

    merhaba duygu abla.

    ben de uzun zamandır aslında birilerine bu konuda danışmak istiyorum fakat insanların da artık bu soruları yanıtlamaktan sıkılmış olabileceklerini düşündüğümden açıkçası çekiniyordum :) o yüzden böyle birşey bana ilaç gibi geldi, teşekkür ederim :)

    o zaman ben sorularımı sıralayayım mı? :)
    1. amerika’da herhangi bir yere yüksek lisans yapmak isteğiyle başvurduğunuzda ne gibi koşullar arıyorlar?
    2. burslu okumak istediğinizde ne arıyorlar ve burs imkanları ne durumda?
    3. hem yüksek lisans yapıp hem çalışmak isterseniz, örneğin kendi okuduğunuz okulda asistanlık vs gibi iş imkanları var mı? ya da kendi okulunuz dışında da çalışıp bir yandan yüksek lisans yapma imkanı var mı?
    4. çift ana dal/yan dal yaptığımda daha kolay kabul edilme&burs alma ihtimalim var mı?

    şimdilik aklıma geliverenler bunlar. şimdiden çok teşekkür ederim, gerçekten ben de çok faydalı olacağına inanıyorum, çünkü bu tür konularda güvenilir ve işe yarar cevaplar bulmak çok zor.

    iyi çalışmalar.

  3. efran said,

    Kasım 25, 2009 @ 18:04

    çok iyi oldu bu ya, bende ne zamandır düşünüyordum,şöyle müsait bir zamanda = ) ,düygü hanıma sorularımı sorsam diye, elinize sağlık gerçekten çok faydalı olacak.

  4. Düygü said,

    Kasım 25, 2009 @ 18:18

    Meren, evet başkalarının da cevaplar vermesi çok güzel olur, zira ben kendimden yola çıkarak yazacağımdan, vereceğim bilgiler her durumu kapsamayacak ve sınırlı olacak.

  5. Betul said,

    Kasım 29, 2009 @ 22:35

    Duygu, doktoraya basladiktan sonra dikkat edilmesi gereken seyleri (danisman hoca secmek, yeterlilik sinavi vs.) iceren bir “yasadiklarimdan ogrendigim birseyler var” kosesi acilmasini da arz ve talep ediyorum.

  6. Düygü said,

    Aralık 2, 2009 @ 20:11

    Betülcüğüm, bu yorumunu kaçırmışım, “yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” temalı köşeyi açıyorum ve senin katkılarını bekliyorum :)

  7. elifcan mehekli said,

    Aralık 3, 2009 @ 15:01

    Duygu abla,

    Cevapları gördüm, sonunda böyle somut bilgiler edinebildiğim için mutlu oldum. Diğer yandan da bu kadar zor olduğunu görmek gözümü korkutmadı değil :) Özellikle de ingilizce ile ilgili yazdıklarından dolayı, çünkü ben de aynı şekilde çeviriler yapıyorum ve ingilizcemin çok iyi olduğunu düşünüyordum. Bir de sosyal bilimlerde daha farklı yürüyen şeyler var mı, çünkü ben antropoloji öğrencisiyim. Anladığım kadarıyla tek başına master için Amerika’yı düşünmek pek mantıklı değil. Peki master’ı Türkiye’de yapıp doktora için Amerika’ya gelsem, bahsettiğin okul içi alınan “maaş” tarzı gelirlerle geçim sağlayabilmek mümkün mü? Çünkü öyle çok zengin bir aileye sahip değilim :)) Tekrar çok teşekkür ederim bizlere yardımcı olabilmek için zamanını harcadığın ve çaba sarfettiğin için :)

    Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

  8. B. Duygu Ozpolat said,

    Aralık 3, 2009 @ 15:35

    Elifcan,

    Evet sosyal bilimler için farklı yürüyor olabilir bu işler. Bunu ayrıca araştırman gerekebilir. Neticede ben sadece kendi deneyimimden yola çıkarak kısıtlı bir çerçeveden yazıyorum.

    Bana kalırsa, Türkiye’de master yapıp daha sonra doktoraya başvurursan şansını oldukça artırmış oluyorsun. Zira o zaman tamamen deneyimsiz bir yeni mezundan ziyade biraz araştırma yapmış biri olarak çıkıyorsun karşılarına.

    Doktora için geldiğinde eğer sana asistanship verirlerse (yani yazıda bahsettiğim research, graduate ya da teaching asistanship kadrıolarından birini alırsan) o zaman zaten onların maaşları o gideceğin şehirde geçimini sağlamana yetecek şekilde hesaplanıyor. İlgilendiğin bir bölüm varsa onların web sayfasında öğrencilerden sorumlu sekreter vesairenin bağlantı adresini verirler. Bir mail atıp onlara da sorabilirsin.

  9. elifcan mehekli said,

    Aralık 4, 2009 @ 12:05

    Sevgili Duygu Abla :)

    Çok teşekkürler yanıtın için. Henüz 2. sınıf olmama rağmen şimdiden heyecanlanıyorum.Fakat artık en azından belirsizlikleri ortadan kaldırdığın için artık daha rahatım ve ne yapmam gerektiğini biliyorum. Eminim benim gibi hisseden birçok insan vardır. Hepsi adına teşekkür ediyorum.

    İyi çalışmalar. :)

  10. Seda Akay said,

    Aralık 19, 2009 @ 16:48

    Efendim şimdi soracak edecek onlarca şey var elbette ancak şu an itibariyle bünyemde en çok heyecan yaratan, kalp çarpıntılarına sebep olan, acaba nedir nedir diye sorduran konu yarım saat önce öğrendiğim toefl sonucum. Sosyal bilimler alanında “graduate degree” programlarına bakan eden bir kişiyim. Olacağı konusunda umut beslemesem de pek bir hevesle başvurduğum bir güzide okul; reading listening bölümlerinde an az 26′şar, speaking writing bölümlerinde en az 24′er ile toplamda 105 gibi bir toefl sonucu istemekteyken ben tek tek bölümlerde alt sınırlarından aşağı düşmesem de 103 almışım. Siz daha tecrübeli insanlara da danışmak istedim. Bu sınava bir daha girip onca parayı bir daha bayılmaya gerek var mı, yoksa “Sen önce diğer gereklilikleri oldur da iş toefl’a kalırsa 2 puandan bir şey olmaz.” mı?

    Bu sorunun cevabı da benden başka kimin işine yarayacak bilmiyorum ama bu kadar yazdım, göndereyim. “Yurtdışında yüksek lisans / doktora başvurularında toefl sonucu ne kadar etkili? Okulların öngördükleri puanlardan ufak sapmalar kabul sürecine büyük zararlar verir mi?” diye soruyu da daha genel bir çerçeveye taşıyabiliriz belki.

    İlginiz, alakanız için şimdiden teşekkür ederim…

  11. B. Duygu Ozpolat said,

    Aralık 19, 2009 @ 21:32

    Seda ben “sözelci” değilim ama, malesef haberler kötü. Eğer adamların gerekli diye listelediği diğer konularda acayip süper değilsen (mesela ortalama en az 3.5 diyorlar ama senin ortalaman 4.0dır, okul birincisisindir vesaire) TOEFL’dan onların koyduğu alt sınırın da altında bir sonuç aldıysan, kabul edilme olasılığını çok çok aşağılara çekiyorsun demektir. Yani, bana kalırsa güzelce çalışıp sınava tekrar girsen iyi edersin. Üstelik hedefin onların belirlediği alt sınır değil TOEFL’dan alabileceğin çok çok yüksek bir puan olmalı.

    Bir de şu yazıyı okudun mu? Aslında bu sorduğun sorunun cevabı orada var: http://www.biyolokum.com/2009/12/yurtdisinda-sosyal-bilimler-alaninda-doktora-basvurulari/

    Bu yazıyı okudun da gözünden kaçtığı için bu soruyu sorduysan hiç problem değil. Fakat buradaki yazıları okumadan sorular soruyor isen şu zavallı bendenizin azıcık boş vaktini bu şekilde çaldığın için suçluluk duyacaksın diye umuyorum :) Biyolokum’un laneti böyle tembel okurların üzerine olsun :) (Dediğim gibi birinci koşun geçerli ise bu sözlerimi üzerine alınma)

  12. Seda Akay said,

    Aralık 20, 2009 @ 19:15

    Hehehe! :) İlk çıktığı anda taze taze okumuş, varlığımın bir excel tablosundaki sayılar şeklinde ifade edildiği gerçeğiyle yüzleşince bir de moralimi bozmuştum. :) Yoksa caglar10ur rumuzlu çevrimiçi şahsiyet daha benim RSS okuyucum kendine gelememişken “Biyolokum yurtdışında doktora için SSS köşesi açmış.” diye haber verdiğinden beri ailecek daha bir takıntılı biçimde takip ediyoruz efendim sizi. Tabii Türkiye’deki çoğu yüksek lisans öğrencisi gibi danışman hocasının yüzünü ayda yılda bir görebilen, verdiği tez savunmadan önce jüri tarafından okunursa kendini şanslı sayacak biri olarak sizlerin lab, hoca, danışman ile evlilik hakkında anlattıklarınıza az biraz yabancı kaldığım oluyordu. Değişik yazarlar ve verdikleri ipuçları da bizim için çok hayırlı bir iş oldu.

    Pıff! Okurluğumda değil de öğrenciliğimde bir miktar tembellik vardır. Sonuç korktuğum gibi kötü çıkmayıp, okulun istediği akıllara zarar derecede yüksek puan ile arasında azıcık fark olunca, o kabinde bir dört buçuk saat daha oturmaktan yırtabilir miyim diye kurmuştum. :) Ben okulla konuşup, kabul ediyorlarsa bir toefl randevusu daha alayım en iyisi. :)

    İlim irfan aşkıyla yanıp tutuşan şu gençler için verdiğiniz emeklere teşekkürler. Eminim ki bu iyilikleriniz karşılıksız kalmayacak; henüz girmemiş olanlar için doktora yeterliliklerinde kolay kolay sorular, tez savunmalarında lokum gibi hocalar olarak geri dönecektir. :)

  13. Duygu said,

    Aralık 20, 2009 @ 19:26

    Ah efenim, ben de sonradan tekrar baktım o yazıya, o kadar da açık açık söylemiyormuş. Burada oturduğum yerden hak yemiş olmayayım :) Neyse bu soruyu görenler de böylece öğrenmiş olurlar.

    Bol şanslar diliyorum, bu işin bir kısmı da hakikaten şans çünkü. Zira, ne müthiş öğrenciler gördük kabul edilmediler. Ne kötü öğrenciler gördük, aha burada labda varlar, bişekilde girmişler. Tabi iyi planlamak, şansı en yüksekte tutacak şekilde başvurmak en önemlisi galiba. Fakat olmazsa da “ben çünkü beceriksizim” gibi bir hisse kesinlikle kapılmamalı.

    Bir de, eğer imkan var ise, burada gelip hocalarla yüzyüze konuşmak çok faydalı oluyor (en basitinden senin eli yüzü düzgün, konuştuğu anlaşılabilen -ne Çinliler gördük- akıllı başlı bir insan olduğunu görmüş oluyorlar mesela.) Tabi bu herkesin elde edebileceği bir şans değil kesinlikle ama dediğim gibi :) imkan varsa… :)

  14. Seda Akay said,

    Aralık 22, 2009 @ 19:24

    Şu hiç tanımadığım insanların kapısını çalıp girmek konusunda Türkiye’de bile iyi değilken bir de yabancı memleketlerde nasıl yürütülür işler, akıl sır erdirememişimdir. Ancak haklısın galiba, burada işlerin kolay yürümesinin en önemli nedeni hocalar tarafından tanınmak. Hoca etkisinin diğer yerlerde de benzer olması lazım gelir. Yalnızca doktora için değil herhangi bir akademik vb. çalışma peşinde koşarken, birilerine kendini tanıtıp ilgisini çekmen durumda çalışma imkanının bir şekilde yaratıldığını duyuyoruz hep etraftan. Bu da oralarda bulunup üniversite ziyaret etmeyenlerin kulağına küpe olsun.

    Şansımızın yaver gideceğini umalım artık. Fakat ağzımın suyunu akıtan tüm programlara başvurma konusunda pek hırslı olduğum şu dönemde yeni sorularımla bu sayfada olacağım. :)

    Hoşçakalın!

  15. Oğuzhan said,

    Aralık 24, 2009 @ 12:32

    Gönüllerin en birinci bilim insanı Duygu abla,

    Bu SSS bölümünü açacağını ilk duyduğumda, bu bölümün birçok lisans ya da yüksek lisans öğrencisinin içinde bulunduğu karanlık tünelin ucunda kuvvetli bir ışık olacağını biliyordum, olduğunu da görebiliyorum yorumlardan. Yeri ve zamanı mı, emin olmamakla beraber ufak bir ricam olacak senden ve emeği geçen tüm saz arkadaşlarından.

    Sizler benden daha iyi biliyorsunuzdur, Türkiye’de birçok genç “Aman evladım Fizik okuyup ne yapacaksın? Mühendis olsana ne güzel.” gibi söylenmelerle başlayan ve bir zaman sonra sinir stres kaynağına dönüşebilen bir aile baskısıyla ve dersanelerin pazarlama taktiği haline gelmiş yönlendirmeleriyle hayallerinden vazgeçmeye zorlanıyorlar. Aynı şeyin hem fen bilimleri hem de sosyal bilimler için (ki ben bu grupta yer alıyorum) geçerli olduğunu söyleyebiliriz.

    İşin daha kötü yanı, hayali bilim insanı olmak olan gençler da “Türkiye’de nereden kadro bulacağız torpilimiz mi var?” “Yurtdışına gidelim desek kaç kişi gidiyor ki?” gibi moral bozucu sorulara gark olup bu hayallerinden kolayca vazgeçebiliyorlar. Demem odur ki, bilim dallarında okumak isteyen ve üniversiteye hazırlanan (benim gibi :) arkadaşların içinde oldukları karanlık ve uzun tünelin ucunda da kuvvetli bir ışık olsanız… Ne güzel olurdu.

    Sevgiyle kalın.

  16. B. Duygu Ozpolat said,

    Aralık 24, 2009 @ 15:53

    Oğuzhan, ben bir ara bu konulara değinen bir şeyler yazmak istiyorum. Ama o vakte kadar şu klişe sözü söylüyor ve “aslansın kaplansın” diyorum:

    Yüreğinin götürdüğü yere git :))) Başkalarını dinleme.

  17. Oğuzhan said,

    Aralık 25, 2009 @ 10:28

    Muhtemelen bu işin sonunda gerçekten yüreğimin götürdüğü yere gideceğim. Sabırsızlıkla bekliyorum yine de.

    Teşekkürler, sevgiler, saygılar…

  18. kerem said,

    Ekim 11, 2011 @ 08:24

    be bu sayfayı yanlış mı anladım ghüncel tutulup soruların cevaplarının olacağı bir yer değilmi burası…

  19. Kerem k. said,

    Ekim 8, 2016 @ 09:30

    Duygu abla ben lise 3 öğrencisiyim.Sürekli bana bir garanti mesleğin olması gerek diyor ailem ve çevremdekiler.O yüzden sürekli bana doktor olmamı söylüyorlar.Ben bilim insanı olmak istiyorum o yüzden de biyoloji,mbg bölümlerini istiyorum.Ama temel amacım bunlardan birini okuduktan sonra yurt dışında yüksek lisans yapmak.Yapamazsın yurt dışına gitmek zor bağlantın olması gerek diyorlar.Bende araştırıyorum nasıl giderim diye ama pek bir şey bulamadım.Duygu abla odtünün yurt dışı imkanları nasıl?Başka üniversitelerin başka bir mbg yada biyoloji olsun nasıl imkanları? ve de yurt dışında mbg mi biyoloji mi daha fazla şansı var?Lütfen bana yardım eder misin :)

  20. Phpito said,

    Ağustos 9, 2023 @ 17:15

    purchase fenofibrate generic purchase tricor online cheap generic tricor 200mg

  21. Vmnbmx said,

    Ağustos 18, 2023 @ 09:30

    tadalafil 20mg drug viagra 100mg for sale sildenafil over the counter

  22. Qlytbc said,

    Ağustos 19, 2023 @ 03:36

    buy zaditor 1 mg for sale tofranil 75mg usa buy imipramine 25mg pills

  23. Iqpumo said,

    Ağustos 21, 2023 @ 00:45

    buy minoxytop for sale buy generic flomax 0.2mg where to buy over the counter ed pills

  24. Mlzoyq said,

    Ağustos 22, 2023 @ 00:48

    order acarbose 50mg without prescription acarbose 25mg generic purchase griseofulvin without prescription

  25. Vlxduh said,

    Ağustos 23, 2023 @ 16:21

    buy generic aspirin 75 mg eukroma online buy imiquad tubes

  26. Ondulf said,

    Ağustos 26, 2023 @ 17:56

    dipyridamole uk dipyridamole 25mg pills cost pravastatin

  27. Tpeoan said,

    Ağustos 26, 2023 @ 23:14

    buy melatonin 3 mg pills buy generic melatonin 3 mg order danocrine 100mg generic

  28. Lzygaf said,

    Ağustos 29, 2023 @ 15:14

    duphaston 10mg usa buy dapagliflozin 10 mg pills buy jardiance online cheap

  29. Cqdgxk said,

    Ağustos 30, 2023 @ 21:55

    buy florinef 100 mcg without prescription florinef 100 mcg pills buy generic imodium for sale

  30. Vvbbnh said,

    Eylül 1, 2023 @ 15:54

    etodolac 600mg price buy mebeverine 135mg online cheap purchase cilostazol

  31. MichaelSoawl said,

    Eylül 2, 2023 @ 10:18

    To announce actual dispatch, follow these tips:

    Look in behalf of credible sources: https://yanabalitour.com/wp-content/pgs/?what-happened-to-anna-on-fox-news.html. It’s important to guard that the newscast origin you are reading is reliable and unbiased. Some examples of reputable sources include BBC, Reuters, and The Modish York Times. Review multiple sources to stimulate a well-rounded aspect of a isolated news event. This can support you listen to a more complete picture and escape bias. Be hep of the angle the article is coming from, as constant respected report sources can be dressed bias. Fact-check the gen with another origin if a scandal article seems too unequalled or unbelievable. Always fetch persuaded you are reading a fashionable article, as expos‚ can change-over quickly.

    Nearby following these tips, you can evolve into a more aware of news reader and better understand the everybody here you.

  32. Yxjmen said,

    Eylül 2, 2023 @ 23:30

    prasugrel 10mg us prasugrel cost order detrol 2mg without prescription

  33. Usnnci said,

    Eylül 6, 2023 @ 00:06

    cheap ferrous 100mg actonel online betapace pills

  34. Neqfke said,

    Eylül 6, 2023 @ 06:10

    pyridostigmine sale buy mestinon 60mg generic buy maxalt paypal

  35. Dwynzp said,

    Eylül 9, 2023 @ 00:15

    buy vasotec generic order enalapril sale buy lactulose generic

  36. Davidspn said,

    Eylül 10, 2023 @ 02:44

    https://localcoinswap.net

  37. Mhiqoo said,

    Eylül 10, 2023 @ 13:46

    latanoprost price capecitabine cheap generic rivastigmine

  38. Davidbet said,

    Eylül 10, 2023 @ 15:31

    Altogether! Find news portals in the UK can be awesome, but there are scads resources available to cure you mark the unexcelled identical as you. As I mentioned in advance, conducting an online search with a view https://projectev.co.uk/wp-content/pages/index.php?how-much-does-rachel-campos-duffy-make-on-fox-news.html “UK news websites” or “British intelligence portals” is a enormous starting point. Not but desire this grant you a encompassing tip of communication websites, but it intention also lend you with a heartier brainpower of the common communication view in the UK.
    Aeons ago you secure a liber veritatis of embryonic news portals, it’s prominent to estimate each undivided to choose which upper-class suits your preferences. As an example, BBC Intelligence is known quest of its intention reporting of news stories, while The Keeper is known representing its in-depth analysis of governmental and group issues. The Self-governing is known representing its investigative journalism, while The Times is known by reason of its affair and finance coverage. By entente these differences, you can pick out the news portal that caters to your interests and provides you with the rumour you have a yen for to read.
    Additionally, it’s significance all in all neighbourhood pub expos‚ portals with a view proper to regions within the UK. These portals produce coverage of events and dirt stories that are relevant to the area, which can be especially cooperative if you’re looking to hang on to up with events in your local community. In behalf of event, local dope portals in London contain the Evening Paradigm and the Londonist, while Manchester Evening Scuttlebutt and Liverpool Reproduction are popular in the North West.
    Comprehensive, there are many statement portals readily obtainable in the UK, and it’s significant to do your inspection to unearth the everybody that suits your needs. Sooner than evaluating the different news programme portals based on their coverage, variety, and editorial standpoint, you can select the one that provides you with the most related and engrossing despatch stories. Esteemed destiny with your search, and I anticipation this information helps you reveal the practised expos‚ portal since you!

  39. Lczjry said,

    Eylül 11, 2023 @ 23:11

    betahistine 16 mg pill buy betahistine 16 mg pill buy benemid without a prescription

  40. vsfgvd said,

    Eylül 13, 2023 @ 18:00

    кроме Binance P2P есть ещё LocalBitcoins, Bitpapa, LocalCoinSwap, Bitzlato, LocalCryptos
    https://localcoinswap.net

  41. Togkfh said,

    Eylül 13, 2023 @ 18:12

    premarin brand sildenafil uk real viagra pills

  42. Fbpevq said,

    Eylül 14, 2023 @ 02:37

    brand prilosec lopressor ca buy generic metoprolol

  43. Zffzox said,

    Eylül 15, 2023 @ 17:01

    telmisartan uk buy hydroxychloroquine buy molnupiravir 200mg

  44. Gbkqxf said,

    Eylül 16, 2023 @ 00:42

    cialis medication sildenafil pills 50mg sildenafil 100mg ca

  45. Exrjcm said,

    Eylül 17, 2023 @ 10:58

    generic cenforce 50mg naprosyn 500mg without prescription buy aralen pills

  46. Juydns said,

    Eylül 19, 2023 @ 15:02

    purchase provigil generic purchase modafinil generic order deltasone without prescription

  47. Iibtjb said,

    Eylül 20, 2023 @ 07:38

    order cefdinir 300mg generic cheap lansoprazole 30mg prevacid 15mg without prescription

  48. Vrnffg said,

    Eylül 22, 2023 @ 11:33

    cost accutane buy absorica generic buy azithromycin 250mg

  49. Boxmfo said,

    Eylül 24, 2023 @ 15:07

    order azithromycin pills order prednisolone generic buy neurontin 600mg

  50. Neumic said,

    Eylül 24, 2023 @ 16:17

    atorvastatin 80mg pill amlodipine 10mg pill order amlodipine 10mg for sale

  51. Pxnolp said,

    Eylül 26, 2023 @ 20:16

    online casinos for real money betfair casino online order furosemide 40mg pill

  52. Ijdgyr said,

    Eylül 27, 2023 @ 21:47

    order pantoprazole pills buy lisinopril 10mg without prescription phenazopyridine 200mg cheap

  53. Zhdupx said,

    Eylül 28, 2023 @ 17:58

    casino online slots real money poker online ventolin inhalator for sale

  54. Kiourr said,

    Eylül 30, 2023 @ 07:51

    online roulette real money online casinos generic stromectol

  55. Czqljn said,

    Ekim 1, 2023 @ 00:42

    purchase symmetrel pill atenolol 50mg drug dapsone 100mg sale

  56. Nestpe said,

    Ekim 1, 2023 @ 23:45

    real money poker online synthroid pill brand levoxyl

  57. Nbegjf said,

    Ekim 3, 2023 @ 16:46

    cheap clomiphene order azathioprine 50mg online cheap buy azathioprine 25mg generic

  58. Zbwazw said,

    Ekim 3, 2023 @ 23:35

    methylprednisolone 8 mg without a doctor prescription aristocort 4mg pills buy triamcinolone 4mg online cheap

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Yorum yapın